Om Bullhundar iFokus

Välkommen till Bullhundar iFokus!

Nu riktar vi strålkastarna mot de fantastiska bullhundarna, även kallade för muskelhundar. Här kan vi sprida och finna information, dela erfarenheter, inspirera varandra och visa upp våra hundar. Vi kan fokusera på dessa goa glädjespridare och stärkas av gemenskapen av alla andra likasinnade.
Låt oss bekämpa okunskap och fördomar på rätt sätt, genom att sprida kunskap och glömma fördomarna!

Sajten gäller för de raser som är listade nedan. Har du synpunkter på raslistan eller vill tipsa om en ras som kanske kan läggas till, kontakta sajtvärd eller medarbetare.

American Bulldog

American Pitbull Terrier

American Staffordshire Terrier

Boerboel

Boxer

Bullmastiff

Bullterrier

Ca de Bou / Perro Dogo Mallorquín

Cane Corso

Cão Fila de São Miguel

Cimarrón Uruguayo

Dogo Argentino

Dogo Canario

Dogue de Bordeaux

Fila Brasiliero

Mastiff

Mastino Napoletano

Miniatyrbullterrier

Old English Bulldog

Old Victorian Bulldog

Rottweiler

Shar Pei

Staffordshire Bullterrier

Tosa

 • Och såklart blandraser mellan dessa!

  Vi som jobbar här på sajten ser ni nedan. Ni får fråga oss vad som helst eller komma med synpunkter, konstruktiv kritik, feedback eller vad som helst. Vi siktar alltid på att bli en bättre och mer levande sajt! Inga förslag eller frågor är för dumma. Men det är inte VI som bygger sidan, det är ni och vi tillsammans! Tänk därför på ditt språk så att vi får ett trevligt forum att prata bullhundar i.

  Dancehall - Sajtvärd
  Jag heter Emelie, är 22 år gammal och är en total djurgalning. För närvarande bor jag i en lägenhet i en av Stockholms förorter där jag inte trivs särskilt bra, jag vill ut på landet! Jag har alltid haft djur runt mig, allt från hästar till fiskar. Jag har ridit sen jag var väldigt liten och hjälper just nu till med några islandshästar. Jag har även ett akvarium hemma som det just nu endast är snäckor i. När det kommer till hundar så har jag dels haft en Staffordshire Bullterrier (därav kommer mitt stora intresse för bullhundar) och dels två gatuhundar från Ungern. Min dröm är att framöver kunna skaffa en ny staffe, då det är den ras som passar mig perfekt. Förutom djur så är ett träning ett stort intresse jag har. Det blir främst gymträning, men även lite dans, boxning och liknande saker. 

  Chilli10 - Medarbetare

  Jag heter Maria och är 21 år. Jag och min sambo bor i Norrköping i en liten lägenhet. Jag är en öppen och pratglad tjej med en ganska stor gnutta envishet. Djur ligger mig varmt om hjärtat och har alltid gjort. Jag har ridit i 15 år, haft marsvin, katter och flera kaniner. Vi har alltid haft hund inom familjen. Vi har haft Flat, Rottweiler, Engelsk Springerspaniel, Fransk bulldogg och Tax. Jag och min sambo köpte vår första egna hund i Januari 2011, en amstaffbastard vid namn Chilli. Hon är född i Juni 2010. Mina största intressen är hunden, fotografering och bildredigering. Vi tränar främst vardagslydnad med hjälp av filosofin inom klickerträningen samt motionerar och aktiverar henne på olika sätt. Jag försöker lära Chilli en del tricks, vilket både hon och jag tycker är väldigt roligt. Vi planerar att inom en snar framtid börja träna Weight Pull.


  Loveradio - Medarbetare

  Hej! Sara heter jag, är 20 år och bor i Umeå där jag också är född. Min stora passion i livet är hundar. Det är hundar jag lever för och som gör livet värt att leva. Just bullhundar klappar mitt hjärta lite extra för. Jag är ägare till en Boxerkille som heter Valentin. Med honom tränar jag lite lydnad och spår, har även plan på att testa på andra bruksgrenar och agility. Förutom det så är vi ute i skog och mark, cyklar, simmar, tränar trick, kör SP och DW. Det är min första hund men verkligen inte sista. Har planer på fler hundar i framtiden. Förutom hundar så är mina intressen fotografering, filmer/dokumentärer, musik och iFokus. Har också en egen sajt här på iFokus som heter dokumentärer.

                          NinniH - Medarbetare

   Hej på er! Ska försöka presentera mig lite kortfattat. Mitt namn är då Ninni  och ni känner igen mig som NinniH här på sajten och såklart hela Ifokus.  Jag är 26 år gammal och bor i Kumla, som ligger strax söder om Örebro. Jag har sedan barnsben haft önskan om att ha hund. På grund av allergi i familjen, bortsett från min egen, så har detta inte varit en möjlighet förrän nu i vuxen ålder. I hushållet finns 2 hundar av rasen Staffordshire bullterrier och dessa är säkerligen inte de sista staffar som kommer kliva innanför tröskeln. Ett annat av mina stora intressen, vilket ni lär märka om ni inte redan gjort det, är fotografering. Djuren här hemma är alla vana med den där svarta saken matte har i händerna. Som nybliven mamma försöker jag kika in så mycket tiden tillåter.

  Är det något ni funderar över är det bara att kontakta mig via PM här på sajten.

   Bullemor - Medarbetare

  Hoya - Medarbetare

  Nikkis - Medarbetare

  Nicole heter jag, jag är en framåt tjej med skinn på näsan som är född hösten -87 och har sedan barnsben haft ett stort djurintresse för framförallt hästar och hundar. Är född och uppvuxen i Stockholm men bor numer i Örebro sedan 2012 ihop med min fästman.
  Eftersom min mor föder upp i mindre skala så har jag alltid haft hundar kring mig, men intresset för hundarna och hundsporten tog fart när jag fick min första egna hund vid 12 års ålder. Jag har sedan dess varit aktiv inom olika grenar inom främst brukset och lydnaden och har även tränat och tävlat med min ena bortgångna Schäferhane Nero.
  Mitt hjärta brinner för framförallt Schäfer och har gjort det i drygt 10 år nu och jag har haft äran att få äga två fantastiska individer av rasen. 
  Numer är jag dock en stolt ägare till en Miniatyrbullterrier tik vid namn Vega som är född 2014. Hon är dock inte min första bullhund då jag tidigare hade en Fransk Bulldogg.
  I övrigt så har jag också ett stort intresse i hunden som art och för genetik/avel. 
  Jag älskar helt enkelt det mesta som rör hundar och är djupt engagerad i ämnet, även om jag många gånger kanske anses som vass i vissa diskussioner så är jag faktiskt inte alls så farlig. ;)

  Värd

  Avatar för Emelie

  Medarbetare

  Avatar för Bullemor Avatar för Chilli10 Avatar för Hoya Avatar för LillyB Avatar för Loveradio Avatar för Nikkis Avatar för NinniH