Allmänt

Kan en till hjälpa?

2012-02-28 19:10 #0 av: Whitesnow

Som några av er kanske läst så har ju min Akilles svårt att vara hemma själv utan att han hittar på massa hyss och stressar upp sig som tusan.

Men så var det någon som nämnde till mig om han skulle bli lugnare om det va en till hund hemma, att han hade sällskap av den andra..

Ja visst tror jag att det kan hjälpa på vissa, men de kan ju faktiskt också bli så att Akilles smittar av det "dåliga" till den andra hunden.

 

Vad tror ni om detta?

Anmäl
2012-02-28 19:15 #1 av: emme123

jag tror att om du köper en yngre hund så smittar det men om du köper en som redan vet hur/vad man gö eller är äldre så tror jag inte det är något problem :)

Anmäl
2012-02-28 20:25 #2 av: Banankaka320

Min hund var sån, men blev lugnare av sällskap så hon smittade inte av sig. Eftersom valpen var lugn och tyckte inte det var så farligt att vara "själv" lite :)


Anmäl
2012-02-28 21:21 #3 av: [Empisen]

Hugo har väldig seperationsångest, trots ensamhetsträning sen valp så hatar han att vara ensam, han är snart 3 år. 
Silas däremot har inga problem att vara ensam, även med honom började vi träna korta stunder 1 vecka efter han kommit hem, kan bli lite pip precis när man går, men sen lägger han sig och sover.

Men till saken så blev det inte bättre för Hugo för att han fick sällskap, då han lider just av seperationsångest.
Nu köpte inte jag Silas för den anledningen, men det har inte blivit någon förändring.

Anmäl
2012-02-29 10:52 #4 av: Mischa

Ja, det tror jag kan bidra till en trygghet för hunden, men samtidigt kan jag tycka att det skall till mer för att skaffa en till hund än att vara "sällskap".

Har för mig att din hund är rätt ung, jag skulle vänta tills han iaf är runt en 2-3år och "färdig" innan man tar sig an en till individ.

Anmäl
2012-03-01 02:18 #5 av: zickan

Fungerade inte här hemma. Blandis på 6 år som hade lite tufft första året. Han kan inte lämnas ensam utan att försöka ta sig igenom ytterdörren eller allt som blockerar vägen ut. Träning under 5 år har gått så långt att han inte behöver vara i samma rum som jag. Men kan ännu inte lämnas ensam. Skaffade en till som klarat sig galant ensam hemma från start. Fått lite stabilare första år. Väldigt stadig och sover så fort man inte är hemma. Men det hjälper inte den andra hunden för fem öre. När han skäller så vill ju den andra leka, vilket bara gett mer problem så de får vara avdelade med kompost galler om de ska lämnas ensama.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2012-03-01 08:49 #6 av: NinniH

För oss har det hjälpt. Grim var svår att lämna själv även enstaka stunder, så att jag fick gå och handla (bor 5 min från affären). Han protesterade en hel del och det var först strax innan vi skaffade Evi som han började inse att vi inte skulle överge honom för all tid och evighet. Så när det kom till att ensamträna Evi så gick det väldigt mycket enklare, eftersom hon då tyr sig till Grim. Numer så ligger Evi och sover på hallmattan och Grim lägger sig i sovrummet.

Kram Ninni, medarbetare på Bullhundar.ifokus
♥•*¨*•.¸¸♥ Chanipet Design & Foto ♥ ¸¸.•*¨*•♥

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.