Träning och Inlärning

varför ska han hälsa på "vissa"???

2012-08-04 21:39 #0 av: aangeleyes

Hej

Jag har en "envis" engelsk bulldog hane på 3½år. Varför jag skriver här är att jag behöver råd av er andra hundägare.

Redan när min hund var valp så tränade jag honom stenhårt med att han inte ska hälsa på alla för att vissa kan vara hundrädda ect. Min hund gör det dock inte så ofta, det är om någon frågar om dom får hälsa på honom.

men ...

Han VILL absolut hälsa på dom personerna som JAG ABSOLUT INTE VILL.. varför? Hur ska ja kunna träna bort det ? Min hund borde väl ändå känna av sin ägare i det här fallet dvs mig. Jag kanske låter fördomsfull men när jag syftar på vissa personer så är det "alkoholister/missbrukare". Dom är oberäknliga i sitt sätt och vara och där är en stor anledning varför jag gärna inte umgås eller vill ha min hund i sådana sällskap.

Hur ska jag göra ?? Har ni varit i en liknande situation och hur gjorde ni isåfall?

 

Tack på förhand

 

 

Anmäl
2012-08-04 21:45 #1 av: aangeleyes

puffar i tråden???

Anmäl
2012-08-05 13:04 #2 av: Chilli10

Var konsekvent och låt honom inte hälsa på någon när ni är ute och går.
Om du är det kommer han till slut att lära sig att det inte är någon idé.
Jag låter inte mina hundar hälsa på någon alls när vi är ute och går, ser inte riktigt anledningen till det. Eftersom de aldrig fått göra det, intresserar de sig inte direkt för mötande människor heller.

Hur menar du att han visar att han vill hälsa på dem? Drar han, skäller eller vad?

 

Anmäl
2012-08-05 17:08 #3 av: SheViper

Jag tror att du förändras när du ser någon som du inte vill hälsa på, det känner din hund direkt. Ändra inställning och tänk lite annorlunda nästa gång du ser någon som du tycker känns obehaglig på något vis, så ska du se att även hunden ignorerar personen ifråga :-)

Anmäl
2012-08-06 00:21 #4 av: Loveradio

Tycker #2 gav ett bra svar. Och precis som #3 skriver så är hundar känsliga för energier. Så spänner man sig t.ex så känner hunden av detta. Är man lugn däremot så smittar energin av sig till hunden.

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.