Raser

Bullhund som förstahund?

2013-09-26 22:14 #0 av: [pelan]

Jag verkligen älskar bullhundar! Har aldrig haft en hund förut men jag är inte oseriös när jag säger att jag vill ha en bullhund. Det är inte så att jag kommer att ha den bara för att klappa på. jag vet vad jag ger mig inpå.

Ni med bullhundar, varför är bullhundar en dålig första hund? Jag menar om jag köper en mindre hund som alla föreslår som en första hund.. det har väl inget med bullhundar att göra? eftersom att tillexempel en toy spaniel har en helt annorlunda personlighet än vad en staffordshire bullterrier har.. Då kommer de ju fortfarande säga att man inte är redo.. 

NÄR ÄR MAN REDO DÅ? om man vet hur man ska uppfostra den sen den varit valp och lärt den att vara lugn och trygg.  Tror jag väl inte den blir en mördarmaskin och attackerar allt när den blir stor.

Vad är det som alla är rädd för när det gäller denna ras? 

tacksam för svar. 

Anmäl
2013-09-27 09:38 #1 av: Mischa

"bullhundar" involverar ju ett stort spektra raser, alla  av olika storlek och mentalitet, allt från en liten boston terrier till stor mastino. Just det är forumet en lista med raser som rör benämningen "bullhundar" men den är ju inte statisk.

Det är betydligt viktigare att du är insatt och har kunskap om din ras än erfarenhet även om en balans mellan de båda borde vara optimalt, nån gång måste vara den första.

Erfarenhet får man av sitt hundägande oavsett, men kunskap får man inte gratis på samma sätt. Det är ibland ganska skrämmande vilka hundägare man kan möta som inte ens känner till sina rasers ursprungliga användningsområde, eller har en helt skev bild på hur rasen "ska" vara för att de saknar kunskap.


Vad är det för ras du är intresserad av?

Anmäl
2013-09-27 11:34 #2 av: [pelan]

#1 Precis! Det är exakt så jag tänker också. Men ingen verkar vilja hålla med mig. Jag är intresserad i staffordshire bullterrier

Anmäl
2013-09-27 13:05 #3 av: Mischa

#2

Go for it, det är du som skall leva med hunden, det finns ingen anledning för dig att skaffa något annat du inte vill ha bara för att göra andra människor nöjda.

Hitta en uppfödare som du känner stort förtroende för och som kan stötta dig när du behöver det, var även noga med hälsa!


Anmäl
2013-09-27 16:59 #4 av: Susanna_w

Enligt mig så finns det varken bra eller dåliga förstagångshundar. Det handlar om vad som passar dig, vad du vill ha, vad du vet vad som gäller för just den rasen. Kan du ge det en specifik ras vill ha?


Mina alldeles egna förstagångshund är en bullhund och dessutom en omplacering som haft det riktigt kämpig och nu 3 år senare har vi kommer oerhört långt! Missförstå mig rätt, jag rekommenderar INTE omplacering som förstagångshund för det krävs engagemang, tålamod och en jävla massa tid. Iaf om man tar en omplacering som haft det jobbigt.

Anmäl
2013-09-27 19:31 #5 av: [pelan]

#4 jag förstår! Jag vill ha en hund som utmanar, äventyrlig som hänger med. Jag vet att det är ledarskap och tålamod som krävs. Jag har läst på om dem och varit intresserad av dem sedan jag varit 10 år. Tror nog att de menar att man köper en hund endast för utseendet osv... Men så är inte fallet.
Jag kan erbjuda hunden ett livslångt hem, fysisk och mental träning, socialisera den med andra hundar och min katt då.. (som valp) massa motion (är aktiv) , en massa kärlek, olika träningskurser mm. och min mamma rastar den då jag är borta i skola i 6 timmar nästan varje dag. :)

Anmäl
2013-09-28 02:45 #6 av: vallhund

Skaffa dig en Staffe om du vill, om du är påläst på rasen, vad de behöver, deras historia, mentalitet o hälsa.
Kan rekommendera Ballstaffs kennel eller avkommor från deras hundar.

De flesta hundraser kan man ha som första hund, under förutsättning att du är påläst, väljer en bra uppfödare som ger dig support hela vägen.

En ung tjej i min bekantskapskrets skaffade sig en Staffe som första hund, hon tog upp tiken till elit i både spår o sök, uppfödaren mer eller mindre skällde ut henne för det var ju en sällskapshund! Dessutom höll uppfödaren på att spricka som ett troll i solen när tjejen AD/HD röntgade hunden med inte så bra resultat.

Djävlas

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-09-28 23:05 #7 av: sunnys

Min staffe är min första hund. Fick höra ett och annat från folk att en staffe skulle man minsann inte skaffa som första hund utan blev istället rekommenderad att titta på raser ur rasgrupp 9. Dock följde jag mitt hjärta och skaffade den ras som passade vår familj bäst och som tilltalade oss personlighetsmässigt. Så ja en staffe kan man absolut skaffa som första hund bara man är påläst. Sen håller jag med föregående inlägg om Ballstaff skulle jag skaffa en staffe till skulle det vara från den kenneln.Glad #5 du skriver att du går i skolan ca 6 timmar/dag, kom ihåg att en valp inte kommer kunna vara ensam så länge trots att din mamma rastar hunden. Det tog över ett halvårs ensamhetsträning för min hund att ens vara hemma själv ca 2 timmar, värt att ha i tankarna inför eventuellt hundköp.

Edit; #0 såg din andra tråd, det är klart man kan ha en stor hund som första hund men i just de inlägget skrev du ju faktiskt att du ville ha en liten hund som du skulle ha som sällskapshund och då blev du ju rekommenderad små raser, även staffen är ju en liten ras. Sen vill jag bara tillägga, är du intresserad av just denna ras så åk och besök olika uppfödare och prata med dem om rasen och bekanta dig med hundarna det är väldigt värdefullt! Glad


Anmäl
2013-09-29 13:58 #8 av: [pelan]

Hej! Jag delar den här användaren med min bror, eller han skrev två inlägg på ifokus.

Men tänkte inte skaffa nu utan väntar tills sommarlovet för att försäkra mig om att vi är redo att skaffa hund. :)

Anmäl
2013-09-29 14:36 #9 av: sunnys

#8 Ett sommarlov varar inte föralltid och som sagt ensamhetstränig tar tid så det inte blir panik när augusti och skolstarten närmar sig. Men annars kanske ni kollat dagmatte/dagis? Bra att ni inte skaffar hund impulsivt utan väntar och funderar. Staffen är en underbar liten clown enligt min mening:)


Anmäl
2013-09-29 16:26 #10 av: [pelan]

#9 jo det är klart! Men den kommer inte vara ensam hemma då jag har en storasyster som kan passa den, även min mamma är hemma :) ja de är roliga små clowner. :)

Anmäl
2013-09-29 19:16 #11 av: Olga RW

Jag ser inte heller varför staffe inte skulle kunna funka som första hund, så länge man är införstådd i vad som kommer att krävas av en, har rätt inställning och vilja att lära sig mer och utvecklas tilsammans med sin hund :)

Som jag uppfattat det bor du fortfarande hemma och går i skola. Gymnasiet? Jag vill inte låta negativ, tänk bara en gång extra innan du ger dig in på hundägande. Du är fortfarande ung och kommer har många stora förändringar i livet framför dig - flytta hemifrån, skaffa jobb etc. Många gånger prioriterar man tyvärr bort hunden när man ska ta ett stort steg i livet. Ibland är det bättre att vänta något år tills man vet att man befinner sig i en stabil situation och kan ta på sig ett ansvar över en hund också.

Lycka till!

Anmäl
2013-10-19 21:15 #12 av: [pelan]

#11 Efter en hel del tänkande så har jag bestämt mig för att faktiskt vänta.. Tror inte vi har råd, eller vi har ju råd men man vill ju vara stabil, vi är inte riktigt stabila än. Liksom ha råd till dyra vetrinären om något skulle inträffa utan att det skadar ekonomin. Sen så är man borta väldigt mycket. Jag vill VERKLIGEN ha en staffie eller amstaff men tror dock jag väntar tills jag flyttar hemifrån och har tid/ekonomi till hund :( Sånt är livet i guess..

Anmäl
2013-10-20 01:29 #13 av: Loveradio

#12 Låter klokt!

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Anmäl
2013-10-20 02:50 #14 av: vallhund

#12 Låter klokt, under tiden kan ni lära er mer o träffa flera hundar.

mvh

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-10-20 02:55 #15 av: Olga RW

#12 Mycket bra tänkt!
Passa på att skaffa mer kunskap under tiden och träffa flera olika individer av de raserna du är intresserad av som #14 också föreslog :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.