Betéende

Hur är bullhundar?

2014-06-17 09:14 #0 av: snestreck

Hej. Jag har testat nu i 2 forum och hoppas nu få ett svar från någon med erfarenhet av bullhundar.

Jag ska köpa en blandning av dogo argentino/ambull/amstaff och vill nu gärna höra från någon som kan mixar. Hur är dom? Är dom keliga och snälla eller galna som vissa säger?

Jag har så svårt att se dom som ''kamphundar'' då de jag på senaste tiden träffat sagt att det är rent underbara familjehundar. 

Hur är era? Ska man behandla dom som en helt vanlig labrador exempel? Blir vissa snälla bara av sig själv eller är det något man ska lära in?

Jag låter mer oerfaren än vad jag är, jag vill mest höra hur ni med bullhundar eller liknande mixar har gjort? Vilka kurser har ni gått? Är eran hund snäll mot både er och andra människor?

Anmäl
2014-06-17 13:56 #1 av: Nikkis

Hur dom är, det finns det inget svar på. Med blandras vet du aldrig vad du får och vilka egenskaper som hunden nedärver från respektive ras den har i sig.
Du hamnar helt enkelt på individnivå och vad det blir av just den hunden vet man inte fören den är vuxen, om den inte redan är det när man tar den.

Nu har inte jag en bullhundsbastard utan en renrasig hund. Jag som tidigare haft Schäfrar som jag tränat och tävlat med kan säga att det här, och de flesta andra hundar av bullraser jag träffat, är att det ÄR två helt olika typer av hund!
Du får i princip ingenting gratis av en bullhund - speciellt om den har terrier i sig också.
Så nej, jag skulle inte råda någon att behandla den som en labbe-eller någon annan ras för den delen.
Jag anser att hundar av bulltyp kräver betydligt mycket mer i uppfostran och är betydligt "svårare" att träna, dom har nämligen egenskaper som inte gör dom så föriga av sig som många andra "Svensson"raser. Dom har helt enkelt egna åsikter.

Jag har inte gått kurs med min hund, men det är för att jag inte känner att det skulle ge mig någonting eftersom jag har så mycket kunskap tack vare tiden då jag aktivt tränade och tävlade.

Anmäl
2014-06-17 13:59 #2 av: Nikkis

Glömde svara, min hund, som förvisso bara är 5,5 månad är so far snäll mot hundar och människor. Kan dock vara något reserverad mot vissa människor.
Däremot är hon extremt intensiv och lite för glad i andra hundar och tar inte dom alla på allvar när de ruttnar och säger ifrån. Hon svarar inte tillbaka, men hon lägger inte ner i första taget.
Så det är något jag får styra upp eftersom jag inte vill att det i framtiden ska hända något tråkigt.

Anmäl
2014-06-17 17:15 #3 av: Kalli

Vad du ska tänka på innan.

Det första är väl att föräldrarna och övrig släkt är friska, att de är röntgade med bra resultat på både höfter och armbågar eftersom det tyvärr finns en del problem i alla raserna. Samma sak med hudproblem som allergi, demodex. Med Amstaff riskerar man också en sjukdom som heter Ataxia, som leder till en för tidig död.

LillyB här på forumet har en Amstaff/Dogo Argentio blandning, han har förutom allvarliga hudproblem även epilepsi. Tro mig, en sjuk hund är inte kul. Se till att skaffa en bra försäkring och stor buffert.

Det andra är väl att föräldrar och släkt är bra mentalt. Ett bra sätt att avgöra det är MH/BHP men även att man tittar hur de fungerar i vardagen. Vilka egenskaper de har och om det är vad du söker i en hund? Med blandrashundar vet man dock aldrig vad man får, det är ett lotteri så läs om alla inblandade raser och beredd dig det att de "värsta" egenskaperna kan ärvas. Att tro att en hund enbart blir vad man gör den är lika naivt som felaktigt.

Jag har själv en omplacering som kom till mig som 1-åring, han är en blandning mellan Amstaff och Rottweiler. Vad jag kan säga om honom? Att det varit en kamp. Ändå ser jag det som att jag har haft tur, det hade kunnat bli mycket värre. Han lider i alla fall av separationsångest, när jag fick honom gick det överhuvudtaget inte att lämna honom utan att han hade sönder något. Han älskar fortfarande att tugga på saker och att kampa (med allt, inklusive kläder och koppel). Just kamplusten har funnits i nästan alla Amstaff/Amstaffblandningar jag träffat.

Han fungerar inte med andra hanhundar, inget ovanligt med det. Både Amstaff och Rottisar kan ha problem med könsbunden aggressivitet. Vill du ha en hund som går ihop med alla och alla har du valt fel raser i din blandning. Han älskar de människor han känner, ohejdad och okontrollerbart. *S* Men har en viss vakt tillsammans med en osäkerhet som inte är helt ideal när det gäller okända. Dogo Argentino kan väl precis som Rottweilerna vara en ganska skarp ras så det kan vara något att tänka på.

Utöver det är han otroligt social, vill vara mitt i och nära nära. Han har lättlärd men ingen större vilja att vara till lags, han ska tjäna på det annars kan det kvitta. Att använda våld på honom är lönlöst, han tar dels inte åt sig, dels blir han förbannad tillbaka. Envis, det är väl mycket möjligt terriern. Han är snart 6 år nu och även om han lugnat ner sig kommer han nog aldrig växa upp. Och han behöver helt klart en hel del mental stimulans, märker direkt om jag inte "gjort tillräckligt".Anmäl
2014-06-17 21:19 #4 av: [TeamGolden]

Du kommer få mycket hund, det behöver inte vara något negativt men vissa dagar kommer du vilja slita ditt egna hår för blandningen du kommer få kommer antagligen bli väldigt svår, det är ingen lögn.

Eftersom det är en blandning finns det ingen direkt manual till hur din hund blir, det blir det väl inte för renrasiga heller men där har man större koll ändå beroende på om mamman var lugn och pappan var hyper d.v.s i seriös avel bör det se ut så att lugn tik+inte så lugn hane för att slippa lugn+lugn och få en slapp hund och samma sak inte lugn+inte lugn och få en hund som är av sina gener helt outröttlig och knäpp i pallet. 

För att köpa bullhundsblandning: Ha god kontakt med den som säljer valparna, och se till att känna personerna väl så de inte bara blåser dig och leker trevliga tills dan du hämtat hunden och då är det tack och goodbye vi ses aldrig mer igen. Genom att ha god kontakt med uppfödaren hela livet som vet hur hundarna fungerar och förhoppningsvis har stor erfarenhet av olika individer i blandningen kommer du alltid kunna få hjälp med din valp hur den än blir. 

Så som svar på din fråga, bullhundar kan vara hur som helst, ha koll på valpens föräldrar och ha god kontakt med uppfödaren hela hundens liv och gå diverse olika kurser, vapkurs, unghundskurs, allmänlydnadkurs är ett urval av de man kan gå för att få hjälp. Skulle det gå snett finns det slyngelkurser där duktiga intruktörer är vana vid hundar som är lite mer vilda och börjar hunden få problem finns det specialiserade tränare som kan hjälpa dig så det finns alltid hjälp att få och känn dig aldrig ensam. 

lycka till med valpen och se fram emot många härliga år med hund! :-)

Anmäl
2014-06-18 05:52 #5 av: vallhund

#4 Dina kunskaper i genetik o seriös avel, var har du fått dem ifrån?

Seriösa uppfödare parar inte en lugn hund med en aktiv eftersom då riskerar man att få en väldigt ojämn kull, där få kommer ut mitt emellan o resten i en skala från den ena extremen till den andra.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-06-18 10:39 #6 av: redstaryena

Skärpning!!! Flera stycken har ju svarat dig. B.l.a jag men även en kille som har exakt denna mixen. Du blir ju inte nöjd förrän du får höra det du vill höra. Sanningen skiter du i. Frågar än en gång : Vill du se detta? Kom hem till mig och många fler finns. Din hund kommer kanske att klara sig,vad vet jag men visst, vill du bidra till denna smutsiga bransch , varsegod

Anmäl
2014-06-18 10:50 #7 av: redstaryena

Och du teamgolden har uppenbarligen ingen koll alls. Slyngelkurser ändrar inte på psykisk instabilitet. De kurserna är i vilket fall som helst inte billiga och finns inte överallt. Du kan egentligen inte hjälpa att du uttalar dig så korkat , eftersom du inte vet bättre. Du har naturligtvis inte levt med en sjuk hund eller haft någon i din närhet och fått se vad dessa hundar behöver utstå. Men eftersom det finns gott om andra som har kunskap om detta, kanske du ska överlåta goda råd till till dom. Du besitter säkert kunskap i annat som jag inte vet ett dyft om, men snälla vänta till dess att det dyker upp ett sånt tillfälle innan du yttrar dig. Tack på förhand, Jenny

Anmäl
2014-06-18 11:26 #8 av: vallhund

Jag har levt nära en AST som utvecklade ataxi, det var ingen trevlig resa.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-06-18 11:59 #9 av: [TeamGolden]

#7 oj hårda ord. Cool
Skulle gärna se att du inte kränker andras kunskaper när du inte vet vilka hundar denna person kan ha hanterat hundar under långa perioder. Har tagit hand om hundar yrkesmässigt under 1års tid och där ingick hundar som kunde vara svåra, B.la brukshundar, rottweiler blandning m.fl. 

Och hur menar du exakt med sjuk hund? snackar vi hudsjukdomar nu som du la upp en bild på? Vad jag ser har jag inte yttrat mig något om det men du kanske ser något jag inte ser och som svar på att slyngelkurser inte hjälper, det var ju konstigt då jag sett flera här i stockholm som gått det med sina hundar och jag gav just tips på olika kurser beroende på hur hunden blir, alla hundar behöver inte gå i slyngelkurs det förstår nog du också. Och kanske läste du lite för fort för hänvisade till privat intruktör om hunden får psykiska problem som svar på att slyngelkurs enligt dig inte hjälper:-)


Anmäl
2014-06-18 12:18 #10 av: vallhund

#9 Möjligtvis hårda, men ärliga o mycket kloka. Med tanke på vad du kläckt ur dig i TS trådar i ämnet tvivlar jag starkt på dina kunskaper/erfarenheter vad gäller hund.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-06-18 14:37 #11 av: Lilllens

Men du har startat flera trådar och folk har varnat dig.
Vad vill du höra?
"Nä men köp du den hunden, skit i att du stödjer dålig avel, din hund kommer säkert inte att ha varken hud eller ledproblem och den kommer vara mycket lätt att ha och göra med samt älska allt å alla"

Anmäl
2014-06-18 14:38 #12 av: redstaryena

#9 Jag hade nog låtit bli att låta andra veta vad dina yrkeskunskaper är. I alla fall i detta sammanhanget. Slyngelkurser eller privata instruktörer hjälper väl främst ägaren att bli bättre på att "deala" med olika situationer..eller? Kanske har hunden ett tungt bagage med sig eller utvecklat dåliga vanor som kan vara extra jobbiga att handskas med (just för att det är bullhundar vi snackar om) för då kan säkert din hjälp vara passande. Men om hunden är psykiskt instabil p.g.a  svinaktig avel, då kan du inte göra ett smack åt det! Och beträffande kostnaden för såna kurser, är de dyra! Eller vad tar du? 10 kr/timme? 

Du skriver:  "Det enda du behöver tänka på är att köpa den hunden du vill ha, om det så är 3vägs korsning skulle aldrig falla mig in i att byta rasval efter andras åsikter" Det är för sorgligt att läsa detta, då dessa raser är extremt utsatta redan av oss människor. Jag förstår att TS inte har i åtanke att valpen ska ha sjukdomar och frågar mer om hur vidare hon ska vara tuff eller dalta med hunden..jag menar bara, det säger väl en hel del? Vi kommer aldrig att kunna blunda för vissa saker. Det är min,Vallhund och andras skyldighet att förmedla det vi vet.                   

Anmäl
2014-06-18 14:53 #13 av: Viktor1111

Jag har dogo argentino/amstaff,ambull. och han har höftledsproblem, och gräsallergi. Det är fan inte kul men personen har bestämt sig och inget ni kan göra nåt åt. 

Anmäl
2014-06-18 15:05 #14 av: Viktor1111

TS Hunden kan bli hur som helst. Är du villig att chansa,gör det. Min hund är ganska svår och det beror mycket på ras- korsningarna. Och med dom förutsättningarna har jag fått honom till en bra hund men det har varit kämpigt under långa perioder. Men det är ändå ingen hund som jag skulle lämna i händerna hos nån annan. Jag kan honom bra, har lärt mig alla hans signaler. Men det har som sagt varit knepigt. Vet i efterhand att 2 av hans kullsyskon blivit avlivade tyvärr. Vet inte orsakerna men gissar på att det varit folk som inte hade tillräckligt med kunskap när de köpte hundarna

Anmäl
2014-06-18 17:14 #15 av: redstaryena

Teamgolden citerar dig  "Eftersom det är en blandning finns det ingen direkt manual till hur din hund blir, det blir det väl inte för renrasiga heller men där har man större koll ändå beroende på om mamman var lugn och pappan var hyper d.v.s i seriös avel bör det se ut så att lugn tik+inte så lugn hane för att slippa lugn+lugn och få en slapp hund och samma sak inte lugn+inte lugn "   Detta skriver ingen som verkligen vet nåt. det blev nästan komiskt

Anmäl
2014-06-18 17:23 #16 av: Viktor1111

#15 Hur är dina kunskaper själv inom området avel och genetik? Om man törs fråga det. Jag vet att ni har det jobbigt med en sjuk hund, men att själv utnämna dig som expert eller förkasta det andra skriver, är kasst.Min åsikt bara

Anmäl
2014-06-18 17:32 #17 av: vallhund

#16 Vem har utnämnt sig själv som expert?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-06-18 23:15 #18 av: Viktor1111

Menade miss redstar. Fast du är också bra på sånt. Det är ni båda

Anmäl
2014-06-19 08:50 #19 av: redstaryena

Vad är vi bra på? Jag kan inget om genetik men vågar nog påstå att vallhund gör det. Men vad jag däremot vet med säkerhet är vad konsekvenserna blir av skit avel och blandningar utan nån som helst koll.

Anmäl
2014-06-19 18:26 #20 av: redstaryena

Teamgolden, kan du inte berätta vilka kurser du håller i? Har en väninna som har en mycket instabil amstaff och som har varit det sedan valp stadiet. Naturligtvis har hon svorit många gånger åt att hon inte var en mycket mer noggrann köpare. Men nu kan jag i alla fall ge henne en god nyhet mitt i allt elende. Och det är de kurser du håller i!!!

Anmäl
2014-06-20 10:03 #21 av: Bullemor

Om man läser TS trådar i andra forum så känns det som att vi har ett Troll på halsen. För en vecka sedan skulle det importeras hund från Polen, och kort där före undrades det hur man fick en hund att gå fint i kopplet osv..

Personens frågor är ju dock något vi stöter på ganska ofta här inne på forumet och naturligtvis svarar folk efter sina egna erfarenheter.

Tror att de flesta är överens om att de hälsoproblem som finns inom Bull&Terrierraserna definitivt inte blir bättre av okontrollerad avel. Vare sig renrasigt, eller raserna emellan.
Att vissa individer dessutom inte är så mentalt stabila som de borde vara är också något vi inte kan bortse ifrån.
Någon pratade om att para hyper hund med lugn osv. Jag skulle nog välja att inte para en hyperaktiv hund överhuvudtaget....

Det är lätt att stirra sig blind på de två individer man ämnar para, men glömmer bort alla hundar/gener som finns bakom de två individerna.

Har man seriösa avelsmål så ligger det också massor av planering bakom en parning och en framtida kull. När kullen väl är där gäller det dessutom att ge valparna de bästa förutsättningar man kan för att de skall utvecklas till trygga och stabila individer. Ett jobb som de noggrant utvalda valpköparna sen får fortsätta på.

Har man ingen information om de hundar som finns bakom de hundar man ämnar para, och inte heller tar reda på allt man kan om sina egna, så tycker jag man ska avstå parning. Jag tycker också att man som valpköpare skall avstå köp och man inte kan få information om linjernas hälsa och mentala status.

Frågan är hur man kan få folk att avstå ifrån att para sina hundar hej vilt, och hur man får presumtiva valpköpare att förstå att bara för att valp/föräldradjur ser fina ut på utsidan, inte ger någon garanti för att de får en frisk och stabil hund?

Vill också säga att jag har ingenting emot de hundar som redan har kommit till världen, men jag önskar att många av dem hade fått bättre förutsättningar. Allt för att bespara både köpare och hund en massa lidande.

Anmäl
2014-06-20 10:47 #22 av: redstaryena

#21 har en fråga bara, för är inte så insatt. Vad menas med troll? För att jag fick höra talas om det här inne för första gången för några månader sedan men då var det nån som jäklades. Sen gick det ett program som på kanal 3 (såg ej det själv) som handlade om troll. Men fattar inte riktigt nu :D ? Om denna snestreck nu är ett troll, tycker jag lite synd om personen som inte har något "riktigt" att tillföra. Och även om personen lyckades lura mig i alla fall, så är det som du sa, dessa frågor dyker upp emellanåt. Att man då har olika erfarenheter och vill vara behjälplig med information när det går, är ju bara bra. Själv lär jag mig saker hela tiden i olika diskussioner. Ville snestreck uppnå något som inte var meningen att bli bra, lyckades inte detta :)

Är du egentligen ett troll snestreck? Tycker i så fall att du kanske bör hitta något som du besitter kunskap i och dela med dig av det.

Önskar alla troll och övriga medlemmar en trevlig midsommar, Jen..

Anmäl
2014-06-20 11:00 #23 av: redstaryena

Hahaha har läst lite nu av de andra trådarna som TS skrivit i. Även om denna tråden tillförde något bra så lyckas personen annars med att verka korkad. Och varför vill man verka vara det? Eller är du TS korkad på riktigt? Har fått för lite uppmärksamhet som barn, inget liv, inga vänner kanske? I vilket fall som helst, är det bara dumt att ägna tiden i ditt liv åt påhittade historier.

Anmäl
2014-06-20 15:20 #24 av: vallhund

#22

http://sv.wikipedia.org/wiki/Internet-troll

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-06-20 17:39 #25 av: Bullemor

Ja varför gör folk så?
De vet väl att det är lätt att få igång folk, och roar sig med det faktum att de faktiskt får det.
Varningsklockan för mig var nog att TS skrev "jag låter mer oerfaren än vad jag är".
Är man erfaren så formulerar man sig inte som TS gjorde.

Sen kan jag naturligtvis ha fel om TS, men bara att studera tidigare inlägg räckte för min del....

Anmäl
2014-06-20 19:02 #26 av: redstaryena

#24 ja det är ju precis vad denna personen håller på med. Kanske samma person som är teamgolden? Fick bara en sån känsla. För det är så tyst om dom när det ställs mot frågor eller så tog orden slut, då det absolut inte verkar vara ett särskilt begåvat troll.

Anmäl
2014-06-21 14:20 #27 av: [TeamGolden]

#26 Och du som skriver att det nästan är komiskt, får skratta för mig själv av att se ditt elände. nej jag svarar inte meningslöst skit som det här, det är inte värt att svara :)

Anmäl
2014-06-22 14:42 #28 av: redstaryena

#27 Vilket elände? Vad syftar du på? Och berätta gärna vilka kurser du håller i, då jag tänker rekommendera dessa till min vännina. Är inte det i alla fall värt att svara på?

Anmäl
2014-06-22 17:37 #29 av: [TeamGolden]

#28 Inte för att jag håller kurser, eller påstått att jag gjort det, utan det är vad du antagit, utifrån det och vad du skrivit här så nej, jag skulle inte hjälpa dig eller din väninna. Men det förstår du nog själv du var bara tvungen att fråga :-)

Anmäl
2014-06-22 18:58 #30 av: Bullemor

Nu tycker jag tråden spårade ur och går ut enbart på personangrepp.
Håll er till ämnet eller fortsätt argumentera via PM är mitt tips!

Anmäl
2014-06-23 00:16 #31 av: redstaryena

#29 vilket elände? Och ja du har rätt. Jag antog detta bara. Min miss. Men kan väl inte ha fel om jag antar att du är insatt i det? För du får gärna rekommendera mig en bra sådan, som du tror tar en hund som hennes.

Anmäl
2014-06-23 11:29 #32 av: redstaryena

#27 syftade du på när jag förklarat hur min hund har det, så är du en väldigt liten människa med mycket dåligt omdöme för vad som är passande eller inte i vissa sammanhang. Och är det något som roar dig, att ett djur ska behöva lida pga att en människa bara velat tjäna pengar utan djurets bästa i sitt intresse, ja då förstår jag inte vad du har här inne att göra. Om ditt yrke har varit att ta hand om "problemhundar", då antog jag att du menade kurser. Dock tror jag inte på något du uppgett. Tyvärr...

Anmäl
2014-06-23 13:19 #33 av: Viktor1111

Håller med.Det tappades fokus. 


Har du TS fått hem hunden? Hade varit intressant att få veta hur det går och hur den lille krabaten ser ut 

Anmäl
2014-06-23 13:34 #34 av: Viktor1111

#31 Du kommunicerar via internet,inte öga mot öga.In real life får du kanske oftast som du vill eller det du kräver.Men här fungerar det annorlunda.Det går inte att tvinga fram ett svar ur människor. 

Anmäl
2014-06-23 18:02 #35 av: [TeamGolden]

#32 orkar inte ens förklara det om du inte fattar då detta är grovt OT, du borde lära dig läsa eller förstå en annans reaktion av det du skriver, du var tydligen ny med vad ''troll'' betöd via nätet och efter att ha skrivit att jag kanske var det, i vanlig ordning om man förstår vad nättroll betyder brukar man bli förbannad om någon kallar en det/anklagar en för att vara det då man inte vill bli kallad det, precis som jag blev, jag blev förbannad för hur du skriver bara för att jag inte orkar ge dig ett svar, det komiska var att du inte ens förstod det nu orkar jag inte förklara fler saker för dig. Ha en fortsatt bra dag och till framtiden om du vill diskutera med folk, skriv inte att man är ett nättroll, det tas oseriöst och du kommer inte få seriösa svar tillbaka efter det. så MVH.

Anmäl
2014-06-23 21:54 #36 av: redstaryena

34 Ursäkta, vad blandar du dig i detta. Du skriver "kräva" och "tvinga" . När har du läst att jag kräver något alls? Du nämnde in real life, ja vadå då? Så om jag skriver liknande "skrattar åt ditt elände eller jag har jobbat med hundar yrkesmässigt" är det då konstigt om jag hade fått frågor kring detta? Knappast!

#35 Så bra att du hittat en ursäkt för att låta bli att svara på två simpla frågor. Synd bara att den ursäkten inte är hållbar, då jag inte anklagat dig, utan jag bara fick den känslan och det skrev jag. Tycker det är konstigt att du inte kan svara på konkreta frågor, men du gör dig besväret att skriva annat. Okej! Du kanske är den du utger dig för men du "sticker" när det ställs frågor. Underligt

Anmäl
2014-06-23 23:12 #37 av: [TeamGolden]

#36 Jag har uttryckt mig fel och du har missförstått jag har inte jobbat med hundar i 1 år jag har praktiserat, och det handlade inte om problemhundar.

Anmäl
2014-06-23 23:45 #38 av: redstaryena

Oki

Anmäl
2014-06-28 10:37 #39 av: snestreck

Kände att tråden blev en enda stor diskussion ang kunskaper.

Jag ville bara uppdatera att jag fått hem min lilla valp nu, hur snäll som helst. Träffade bägge föräldrarna som var friska, har även sett det på papper. Han är inte alls jobbig, bitig eller galen utan en helt underbar lättlärd och helt enkelt supersnäll valp! Inga av föräldrarna hade sjukdomar, varken höftfel eller hudsjukdomar. Dom bägge var mycket stabila FAMILJEHUNDAR.

Jag känner att folk borde sluta döma och tjafsa om ''vem som vet mest'' alla hundar är olika och såvida du inte ägt en av varje kan du inte säga hur min hund kommer att bli, hur fel jag kommer uppfostra den eller vilket hemskt jobb det kommer att bli.

Jag startade denna tråd då jag ville veta mer om dessa blandningar, helst från personer som vet. Och då syftar jag inte på vilka problem hunden kan få, utan hur jag på bästa möjliga sätt uppfostrar honom till att bli den underbara familjehunden som han uppenbarligen redan är som valp.

Mvh

Anmäl
2014-06-28 10:40 #40 av: snestreck

Och en sak till, väx upp för i helvete detta är ett forum om hundar och inte ett forum där man kränker folk eller deras kunskaper. Jaså nu är jag ett troll? För att jag försöker ta reda på så mycket fakta om hundar som möjligt? För att jag behöver fråga saker som jag tänkte att andra hundägare visste svaret på? Ursäkta då men kommentera inte mina inlägg.

Skitungar

Anmäl
2014-06-28 10:50 #41 av: Kalli

Så vilken HD/AD status hade föräldrarna? Ataxia-status? Eftersom du kan säga så säkert att de är friska borde du väl veta det?

Och nej, ingen av oss kan säga hur din hund kommer bli. Det kan inte du heller. Lite det som är ett problemet med blandraser, det är ett lotteri. Du har ingen aning om hur din valp kommer utvecklas. Men nu när du valt att stödja en oseriös uppfödare trots alla goda råd är väl mitt bästa råd att ta ansvar, se till att din hund inte är en av dessa som hamnar i tidningen. Utgå inte från att den kommer komma överens med allt och alla. Att den inte får möjlighet att okontrollerat springa fram till andra människor och djur. I övrigt rekommenderar jag mjuka metoder, våld föder våld.

Anmäl
2014-06-28 17:41 #42 av: redstaryena

# 39 Oj oj oj, säger jag bara!! Du fick svar från människor med erfarenhet av dessa hundar och nån med samma mix av raser som du efterfrågade, har också svarat dig. Frågorna du ställde var väldigt naiva och påvisade en stor okunnighet om hundar överhuvudtaget. De var inte fel eller dumma men gjorde att andra ville upplysa dig om så mycket som möjligt. Min sons kompis på 14 år har väldigt lite kunskap om hundar fast vill ha en engelsk staffe så småningom (kan han drömma om ) och han ställde ungefär samma frågor som du. Jätte bra att fråga men man kan ju inte bli behandlad som seriös när responsen är samma som från en trotsig tonåring. Och det du skrivit nu gör mig ännu mer övertygad om din okunskap. "Valpen är hemma nu och är jättesnäll" Alla hundar är snälla och valpar i synnerhet är ju hur goda som helst. Sen vet jag inte var du fått för dig att någon skrivit att hunden kommer att äta upp inredningen?? Och skulle den vara dum eller elak då? Den enda som nämnde nåt om detta, är du själv. Och ja då svarade folk dig .
#41 har gett dig goda råd och bra information (som mycket redan har nämnts) men hoppas du tar till dig detta nu. Sen tycker jag nog att det är du som ska växa upp lille vän och är du redan i vuxen ålder , kan du kanske inte hjälpa att din hjärna är är på ett stort barns nivå .
Oavsett vad så tror jag inte på mycket av det du skrivit nånstans . Delar av det kanske det finns en uns sanning i, men tror du hittat på det mesta.

Anmäl
2014-06-28 20:34 #43 av: Mischa

Jag förstår faktiskt inte ens meningen med alla dessa trådar, det känns som att förväntningarna på innehållet i svaren var något helt annat än vad TS förväntade sig.

TS ; du har svårt för att folk med sunt förnuft och erfarenhet ifrågasätter rasvalet och du sökte folks erfarenheter av amstaffblandningar,  förutom dem tråkiga  för att få ursäkter till att köpa en valp du var sugen på.

Tre olika forum och samma typ av svar,  säger inte det något?  i vilket fall så är köpet redan gjort, och det blir ju att göra det bästa av situationen....

Diskussionsforum är inte rätt kanal för att bli struken medhårs och enbart få höra hur bedårande söt valpen kommer vara, hur bra det säkert kommer att gå och hur trevliga alla involverade raser är, det hjälper ingen att romantisera och försköna verkligheten.

Anmäl
2014-06-29 14:33 #44 av: Viktor1111

#42 kan inte hjälpa att uppfatta ditt inlägg som sarkastiskt.
# 43 möjligt att det är så men har en person redan bestämt sig är det bättre att hjälpa

Anmäl
2014-06-29 15:25 #45 av: redstaryena

#44 Jaha till att du uppfattat det så.
Sen ville hon ha folks åsikter och inte direkt hjälp med nåt specifikt .

Anmäl
2014-06-30 03:19 #46 av: vallhund

#44 TS har ju redan avvisat all hjälp.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-06-30 09:37 #47 av: Bullemor

Detta inlägg skrev TS i ett annat forum i mars. För mig räckte det med att läsa det för att bli skeptisk. En vettig människa, som läst på vad det innebär att ha hund och valp skriver inte något sådant. Därav min klassning som Troll. OM detta är sant så har TS i sånna fall två stycken valpar hemma , av väldigt varierande blandning , med endast några månaders åldersskillnad.

Good luck, är allt jag har att säga.

"

"Behöver all hjälp och alla tips jag kan få!

Nu är min lilla valp 11 veckor ungefär och är en blanding av östsibirisk laika/karelsk björnhund, det kan förklara mycket varför hon är som hon är.

Första dagen hemma var hon lugn och sov efter en lång tågtur.

Andra dagen ville hon bara äta och dricka.

Tredje dagen började hon leka, hon bet lite halvlöst och försiktigt så jag tyckte det var helt okej att leka med henne.

Hon väcker mig varje morgon genom att bita i min hårbotten, hon vill hela tiden leka och lekarna blir ganska vilda då hon tillslut ser ut som en galen hund med rabies som attackerar sitt byte :'(

Hon har attackerat mitt ansikte 2 gånger nu, och först testade jag att bara knuffa bort henne, vilket gjorde henne ännu mer förbannad och fortsatte attackera samt skälla. Nu har jag satt henne i ett tomt rum när hon attackerar sådär. Hjälper ytterst lite.

Hon är 11 veckor och jag måste gå nästan 3 km med henne för att hon ska bli lite lugn, jag leker med henne genom att kasta boll och busa lite.

Hon är väldigt rädd för andra hundar och kryper bara ihop om det kommer en hund gående. Jag lyfter fram henne framför mina fötter och låter henne inte gömma sig mellan mina fötter för att hon ska lära sig.

Sen har vi ett annat stort problem.

Hon attackerar ständigt gamlingar!

Många kommer fram och vill hälsa på den söta ''snälla'' valpen och det går bra, förutom när äldre människor ska hälsa, då hugger hon dom i fingrar och drar i deras ben.

Förklara för mig om det är något jag skrivit i texten som jag gör fel med hunden?

Behöver mycket tips!

Cesar Millan's tips fungerar ej.

Tack på förhand..  "

Anmäl
2014-06-30 10:54 #48 av: redstaryena

#47 Ja herregud . Nu skrev jag ju att jag inte tror på människan men tycker synd om personen i alla fall..lite grann

Anmäl
2014-06-30 11:45 #49 av: Viktor1111

Kanske en kluven personlighet. ibland ett barn,ibland en tonåring,ibland en vuxen

Anmäl
2014-07-01 08:35 #50 av: vallhund

#47

Stackars stackars lilla hundStorgråter

#49 Ursäkta? När blev det comme il faut att påstå att människor  (hundägare) psykiskt handikappade/sjuka?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2014-07-02 00:52 #51 av: Viktor1111

eeh va? menade bara att personens  inlägg är ibland skrivet som på ett barns vis. åldrarna verkar skifta i dennes inlägg,  det syftade jag  på

Anmäl
2014-07-02 22:16 #52 av: snestreck

Okej, om det är så roligt att kritisera mina tidigare inlägg varsågod.

Jag kan bara förklara hur jag menar.

Jag har 2 hundar, en karelsk björnhund och nu den lilla valpen. Karelaren var rent ut sagt en monstervalp, galen och åt upp varenda liten sak hon hittade, allt från kablar till människor. Vad ska jag göra? Självklart ber jag om råd från människor som kanske har mer erfarenhet än vad jag har, vilket många på detta forum säkert har. Jag är inte ovan eller okunnig för att jag ställer frågor. Hellre frågar jag, får tips från bra människor som inte enbart kommenterar för att ge dålig kritik. Då är jag hellre på den säkra sidan så jag vet exempelvis hur jag ska hantera situationer. Mina tidigare trådar har jag skrivit för att jag undrar, för att få tips eller information från andra, inte för att jag vill höra vilken handikappad och okunnig människa jag är för att jag frågar.

Jag kommer antagligen skriva många mer trådar där jag ber om HJÄLP och inte KRITIK.

Jag vill inte ha några svar där innehållet bara är skit, självklart vill jag höra alla bra saker, vad man kan göra när hunden gör saker man ej förstår sig på. Är ni medlemmar på hundar i fokus kommer ni läsa många knäppa frågor. Tyvärr så är det, och jag är en av dom som vill veta till 100% att jag gör rätt med min hund, jag vill inte ha varningar eller påhopp för att jag undrar.

Isånafall kan ni vända er till något annat forum eller helt ignorera mina inlägg.

Anmäl
2014-07-02 23:09 #53 av: redstaryena

#52 Kan du inte hålla med om att du gör lite hastiga ryck? Läste nånstans om en hund från Polen? Ingen har påstått att dina frågor är dumma, snarare tvärtom. Om folk här har hjälpt dig med svar , tips och råd, vilket jag själv läst att de gjort, och sen du inte svarar på motfrågor och det blir knäpp tyst från din sida...ja då blir det konstigt faktiskt

Anmäl
2014-07-03 18:17 #54 av: Bullemor

#52

Men Karelarblandisen är ju fortfarande bara en valp.  Att ta på sig ännu en krävande blandning när man inte har tillräckligt med kunskap för att hantera EN valp, känns ju som rena självmordet.  Dessutom med så tätt i ålder mellan valparna. De frågor du ställt i trådar i andra Forum vittnar ju tyvärr om att dina förkunskaper vad gäller hundar och valpar inte är så stora.  Jag blir rent beklämd när jag ser att du tagit 3km promenad med en väldigt ung valp , bara för att trötta ut den osv.   Alla har vi varit nybörjare någon gång, men nog försöker man väl läsa på en del INNAN man skaffar sig hund? Dessutom brukar man väl försöka ha ett kunnigt kontaktnät omkring en som man kan fråga? RIKTIGA människor som känner en själv och ens hund. Inte random folk på forum?

Skall man lyda vartenda råd man får, utan egen förmåga till källkritik så blir ju ens hund rena försökskaninen. Man kan göra mycket mer skada än nytta!

Jag har ingenting emot att ge råd till människor som behöver det, men du har dessutom, vid flertalet fall, totalt dissat en del råd du fått.

Hade du dessutom köpt dina hundar från vettig uppfödare så skulle du knappt inte behöva ställa frågor alls på nätet. Då hade du istället kontaktat dina uppfödare om råd. De är ju trots allt de som känner valparna från början.

Hur gick det med Dobermannen. Kom den i lördags som den skulle?

Anmäl
2014-07-03 18:48 #55 av: redstaryena

#54 Det verkar inte som om det blev något med det.
#52 Det var unfär det jag menade med snabba vändor. Från att ha planerat att köpa en dobberman , importerad dessutom (vilket nog inte är det enklaste och krävs planering) , till att plötsligt bestämma att man vill ha en bullblandning (vars uppfödare du säger dig ha haft kontakt med ett tag) ...DET är mysko. Då har du ju varit inne på att köpa TVÅ hundar på samma gång. Dessutom har du redan en valp hemma som du tycker är besvärlig (de är jobbiga) och som ovan skrev, du verkar inte ha läst på om de mest grundläggande ang detta alls. Antingen är du en naiv och impulsiv person, eller så ljuger du. Är du det förstnämnda, bör du tänka om och att det är levande varelser du väljer att köpa, inte dataspel. Ljuger du, ja då tycker jag faktiskt lite synd om dig. Och det menar jag utan ett uns sarkasm.

Anmäl
2014-07-03 21:14 #56 av: Mischa

Att kunna ta  kritik är en bra grund i att lära sig och kunna utvecklas, annars står man bara och stampar på samma ställe.

Anmäl
2014-07-04 12:14 #57 av: Viktor1111

#56#55#54#50 hur har ni själv det med att ta kritik egentligen?Det verkar käftas ganska mycket från ert håll när ni blir ifrågasatta.Jag vet inte om TS är ett troll eller ej men om så icke är fallet,brukar man be om ursäkt.Jag vet va jag själv skrivit och det får jag be om ursäkt för.Ni kanske inte ska gå så hårt åt dessa människor som inte besitter samma kunskaper som er  

Anmäl
2014-07-04 12:26 #58 av: redstaryena

#57 Skojar du? Jag ställer väl inte frågor här och sen inte är mottaglig för svaren! Detta är levande varelser vi pratar om, inte nån slit och släng vara. Du som själv har en bullhund, har du alltid haft det så lätt pga dessa mixar i en och samma kropp? Och hur vi har det med vår hund, vet du ju lite om i alla fall.  Sen finns andra som har det mycket värre förstås! Ska en ursäkt ges för att ren fakta kommer fram? Jag skulle bli tvärtom mycket tacksam om jag var trådskaparen. 

Anmäl
2014-07-04 13:47 #59 av: Mischa

#57
Inga problem alls.

Jag har lärt mig så otroligt mycket genom alla år på olika forum, just för att alla har så olika erfarenhet och kunskap, jag har inte skrivit något som jag inte skulle kunna stå till svars för eller yttra mig IRL.

Anmäl
2014-07-04 14:36 #60 av: Bullemor

Säger som Mischa.

Jag har inga problem med att stå för det jag skriver på forum, och jag är dessutom inte särskilt anonym. Går jättebra att kontakta mig IRL för den som tvivlar på mig, mina hundar och min ev. kunskap. Hjälper till så gott jag kan, men gillar inte att känna mig lurad. Det tar alltför mycket energi.

Anmäl
2014-07-04 14:55 #61 av: redstaryena

#57 Jag är kanske inte världsbäst på att ta kritik alltid, men upplever inte folks olika åsikter,tips och råd som kritik i den meningen som jag tror du syftar på. Jag är ingen "veteran" på Ifokus eller internet överhuvudtaget men har på denna tiden som medlem blivit rikare av människors berättelser och erfarenheter. Och denna informationen som alla har försökt att förmedla till Ts, är ju jätteviktig för både hundar och människors skull. Ts borde kanske se det från detta håll istället. Ja och du med!! 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.