Allmänt

Nyfiken på amstaff

2014-06-27 20:53 #0 av: Arashi

Tjo! Jag tycker amstaff är en väldigt fin ras, men har inga direkta planer på att köpa någon själv(inom den närmaste framtiden ialfGlad) men är lite allmänt nyfiken på några saker jag funderat på.

Amstaff har ju en ganska stark jakt instinkt, men är det någon som lyckats träna hunden så pass mycket att du som ägare har kontroll över den så att säga? Funderar om man skulle träna hunden från valp med skvaller träning på vilt och med hunden i långlina, samtidigt också träna en bra inkallning, skulle de då gå att gå med hunden lös i skogen utan att den sticker efter ex ett rådjur som dyker upp?

Det är ju rätt vanligt med könsaggression i rasen men känns som att tikarna har lättare för att acceptera andra tikar än vad hanarna har med hanar. Är det någon som lever med flera tikar i samma hushåll?erfarenheter?:)

Hur matglada är dom, dvs villiga att arbeta för mat? Ger dom ”upp” lätt under träning eller är dom uthålliga?

Villiga att va till lags” tex om hunden får lära sig att inte va i soffan från början så kommer den acceptera de(när den väl lärt sig)? Vet att vissa raser är väldigt självständiga och egna som man måste påminna rätt ofta, men de har väl me träning att göra. Bara de att vissa raser erbjuder beteendet av sig själv, när dom väl lärt sig rutinen av vad som gäller så att säga. haha blev lite luddig fråga:P

Kontakt: är dom svåra att lära ta kontakt och bli kontaktsökande (någorlunda)?

Anmäl
2014-06-28 04:00 #1 av: vallhund

http://amstaff.ifokus.se/

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.