Betéende

Staffe med andra hundar?

2014-12-15 22:09 #0 av: Levijo

Jag går just nu i funderingar på vilken ras min nästa hund ska bli. Jag har många gånger fallit för staffen, men nästan lika många gånger blivit tveksam och glömt den.

Nu vill jag ha svar, en gång för alla. Skulle en staffetik kunna gå bra med min nuvarande mopstik? Om jag skulle skaffa en, skulle jag då behöva hålla stenkoll på dem hela tiden dygnet runt för att förutse slagsmål? 
Hoppas jag inte förolämpar någon nu med den här frågan

Anmäl
2014-12-15 22:11 #1 av: molam

asså Bullhundarna är inte så illa som vissa ska ha det till vÅra hundar har genom tiderna känt minst 15 staffar och det har alltid går bra, Tom valparna har lekt med vuxna staffar Med lite koll såklart så inte staffen blir för glad i leken ^^

Sajtvärd på Disney ifokus

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus

Anmäl
2014-12-15 22:32 #2 av: Levijo

#1 Så det bör inte vara något problem? Jag frågade i ett annat forum i somras, men där var det så delade åsikter. Vissa sade att det aldrig skulle bli problem, medan andra sade att så fort staffen blir 3 så kommer det slå över

Anmäl
2014-12-15 23:42 #3 av: molam

Asså nää Så behöver det inte vara, men det är ju självklart olika från hund till hund, en fast hand krävs ju till alla raser, det är ju klart ^^ Men bara för att det är en bullhund behöver det inte vara en mördar hund

Sajtvärd på Disney ifokus

*Medarbetare på Akvariefisk ifokus

Anmäl
2014-12-16 14:01 #4 av: Mischa

Det finns inga garantier för någonting.

Detta ämne har avhandlats här flera gånger och det kommer alltid finnas meningsskiljaktigheter gällande detta, vad som oavsett ras har stor påverkan i hur väl det fungerar kan vara saker som stress och resursförsvar.

Jag tror inte att det kommer bli några problem bara för att du råkar ha en annan hund,  men tycker du att det är viktigt med att äga exempelvis en hund som fungerar bra i socialt umgänge med "kleti och pletis" hundar dvs. nya och ytliga kontakter så kanske man skall fundera en gång till.

Anmäl
2014-12-16 18:28 #5 av: Levijo

#4 Ser ingen som helst mening med att ens hund ska socialisera sig med andra hundar dag ut och dag in. att hälsa på en hund som den inte kommer träffa mer känns onödigt. Så länge den funkar med min hund e jag nöjd

Anmäl
2014-12-17 11:20 #6 av: Waymore_Hoss

Jag tror mentaliteten hos den andra hunden är avgörande för om det fungerar. Är det en ras som vanligtvis fungerar med allt och alla så kommer den med stor sannolikhet inte hamna i konflikt med staffen och då kan det fungera rätt bra. Är det däremot en ras med samma tendenser som staffen så kan det fungera mindre bra.

Anmäl
2014-12-17 16:23 #7 av: Levijo

#mopsen är ju ganska känd för att funka med allt och alla, men min kan ju vara "lite" väl på

Anmäl
2014-12-17 19:57 #8 av: NinniH

Jag upplever det ungefär som #6 skriver det, när det kommer till mina två, att det är mentaliteten på den andra hunden som spelar stor roll. De hundar som är snälla/stabila går utan några problem alls, men de gånger det blir problem är med icke "vettiga" hundar.

Kram Ninni, medarbetare på Bullhundar.ifokus
♥•*¨*•.¸¸♥ Chanipet Design & Foto ♥ ¸¸.•*¨*•♥

Anmäl
2014-12-17 22:45 #9 av: Levijo

Haha min mops leker jävligt hårdhänt med mycket bitande. Skulle det kunna trigga?

Anmäl
2014-12-18 15:44 #10 av: Wellcraft

#9 Det tror jag inte. Så länge du är med och bryter om det blir för mycket, håll koll.
Mjuka hundar brukar skära sig lite i och med staffens ofta hårdhänta, intensiva lek.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2014-12-24 16:48 #11 av: Underbarn

Jag har en "pitbull"/kalla det vad ni vill. Tik som funkar kanon med våran blandras tik (6 kg) dom bråkar aldrig. Den mindre kan säga ifrån med små bett när hon blir för dryg men hon bryr sig inte. Behöver inte ha uppsikt. Inte med våran 2 kg york hane heller. Eller min nakenhund som har diskbråck. Super snäll men lite för lekfull ibland men anpassar sig efter deras storlek (leker bra med de små)

Inte aggressiv så länge inte den andra är aggressiv. Är de andra stabil är hon också stabil. Vår minsta york kan dock morra och bitas i försvar men inget någon av de andra hundarna bryr sig om alls, han kan bita henne i nosen och hon ligger kvar och bryr sig inte, viftar på svansen...

Hon är bäst med dom hon vuxit upp med såklart

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.