Betéende

Bullterrier på 1 år som beter sig underligt

2017-05-28 15:21 #0 av: Mettemark

Hej, jag har en miniatyr bullterrier på 1 år som har varit rumsren sen 6 månaders ålder och alltid varit väldigt modig. Nu för ungefär två veckor sedan har hon ändrat beteende och beter sig som om hon är sönderstressad och livrädd ute trots att jag inte märkt någon indikator av vad som startade det. 

I början tänkte jag att det var någonting på gården som skrämde henne, men hennes rädsla och stress höll i sig hela promenaden. Därefter har hon varit stressad, ofokuserad och dragit otroligt mycket nästan varje promenad. Igår kväll kissade hon inne för första gången sen hon blev rumsren, jag tänkte att det förmodligen berodde på att hon druckit mycket vatten då det varit en väldigt varm dag. Imorse vägrade hon gå ner för trapporna, hon ville verkligen inte gå ut. 

Nu har hon kissat inne igen, precis som igår utan någon som helst indikation på att hon behövde gå ut, som hon annars alltid har varit så duktig med att informera oss om. Jag är orolig över att hon kanske har ont någonstans, men hon visar inga fysiska tecken på att det gör ont när vi undersöker henne. Hon löpte i slutet av november, så det är tidigt med nytt löp, men jag kan tänka att det kanske är det ändå.

 Någon som varit med om något liknande? En trygg hund som helt plötsligt beter sig som en skärrad, livrädd hund, men är sig själv inomhus, förutom de två kissincidenterna nu då. 

Anmäl
2017-05-28 20:18 #1 av: vallhund

Löp på gång?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2017-05-29 12:47 #2 av: Wellcraft

Kan det finnas varg i närheten? Vissa hundar blir riktigt skrämda av vargens lukt..
I övrigt så tror jag är ordentlig vetkoll vore på sin plats.
Sen får man tänka på att hunden också är i en ålder då det händer mkt i kropp och knopp.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2018-08-28 23:44 #3 av: karlsson123

Skulle gissa på spökåldern. Det går över.

Mvh

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.