2017-10-05 16:27 #0 av: Renrasigblandras

Hej. Har en vuxen blandras hemma, och även snart en 8 månaders valp. Båda blandningar utav bullhund. Den lilla är väldigt på den stora och biter honom i benen, och slutar aldrig. Vår stora säger aldrig ifrån ordentligt. Mat har aldrig varit något problem, de vet om att de ska respektera varandras matskålar. De kan även ligga i köket medans vi människor äter utan konflikter sker.

Men till problemet. Igår hade vi ätit pizza i soffan och efter maten tittade vi på tv och la inte så stor uppmärksamhet på hundarna eftersom den stora var på soffan och den lilla på golvet. Ingen av dem rörde varandra eller maten på bordet. Rätt som det är flyger den stora på den lilla och tar ett stort grepp runt halsen. Som tur är har valpen mycket skinn över så ingenting hände och ingen blev skadad.

Eftersom den stora aldrig sagt ifrån så vet jag ej om detta var en tillsägelse eller allvar. Vi blev såklart rädda för det såg hemskt ut och hojtade till den stora att släppa. Jag försökte öppna hans mun, men det gick inte. Samtidigt höll min pojkvän fast den stora. Tillslut fick jag bita honom på nosen för att han skulle släppa.

Detta var klart jävligt dumt av mig eftersom vi agerade innan vi faktiskt läst av situationen. Nu är jag så rädd för att släppa ihop dem, dem var ihopa med oss när vi sov. Men är rädd att den stora ska reagera om valpen går på benen igen, vilket han gjorde innan när jag skulle släppa ihop dem. Tips??